Linkbuilden kun je op diverse manieren doen. Een onderscheid dat vaak wordt gemaakt is tussen linkbuilding in artikelen en gastblogs enerzijds en linkbuilden met links op (home)pagina’s en startpagina’s anderzijds. Wie Backlinkmakelaar kent, weet dat wij kwalitatieve linkbuilding als USP hebben. Wij verzorgen bij voorkeur links op kwalitatieve website in hoogwaardige content. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Niet iedereen heeft het budget voor kwalitatieve linkbuilding. Wat zijn de alternatieven wanneer je toch wilt linkbuilden met een wat beperkter budget?

Tijdelijk linkbuilden op (start)pagina’s

Vaak wordt er dan gekozen voor links op startpagina’s. Deze links zijn meestal een stuk voordeliger. Ze zetten dan vaak ook niet zo heel veel zoden aan de dijk, maar ze kúnnen wel bijdragen aan groei van je autoriteit. Wanneer je kiest voor links vanaf kwalitatieve pagina’s, kunnen deze je best helpen. Dat heeft ook te maken met “power in numbers”. Vaak is het prima te doen om bijvoorbeeld in één keer links in te kopen op 50 verschillende pagina’s. Ook wij kunnen je daarbij helpen.

Vaak, vrijwel altijd, zijn dit links met een beperkte duur. Je links staan bijvoorbeeld een jaar online. Wil je ze na dit jaar online houden, dan dien je opnieuw te betalen. Tja, als ze werken en een belangrijke bijdrage leveren, dan doe je dit wellicht. Maar wat nu als het je te veel geld kost? Is tijdelijk linkbuilden dan wel verstandig?

Waarom tijdelijk linkbuilden je veel kan brengen

Dit tijdelijke linkbuilding kan meer waarde hebben dan je denkt. Dat lijkt misschien op voorhand niet zo. Je hebt een jaar links online, waarna deze weer verdwijnen. Daarmee verdwijnt ook de autoriteit die samengaat met deze links. En tóch kan het in meerdere opzichten zo zijn dat de investering in deze links niet voor niets is geweest. Allereerst is het zo dat de links je gedurende een jaar meer traffic en hopelijk meer klanten hebben opgeleverd. Maar er is nog een tweede aspect. En dit aspect wordt nog wel eens vergeten….

Naarmate je autoriteit stijgt, stijgt ook je vindbaarheid. Je wordt beter gevonden en meer gezocht. De kans is groot dat er na verloop van tijd organische backlinks ontstaan. Hoewel betaalde backlinks onze core business zijn, zijn wij altijd open en eerlijk. Het liefst heb je natuurlijk gratis, organische backlinks van goede kwaliteit. Staat dit niet haaks op tijdelijke backlinking, die betaald en niet eens blijvend is? Dat hoeft dus niet. Want wat nu als die tijdelijke backlinks fungeren als aanjagers? Omdat je beter vindbaar wordt, genereer je meer organische links. Dus ja, je hebt betaald voor een jaar, maar misschien gaat dat balletje wel rollen en ontstaat er een sneeuwbaleffect…

Dit is zeker iets om over na te denken. En je kunt het relatief eenvoudig en betaalbaar uitproberen voor een jaar. Wij kunnen bijvoorbeeld al zorgen voor 25 goede links op startpagina’s voor 100 euro per jaar, waarbij de links niet automatisch verlengen en je dus nergens aan vast zit. Die 100 euro zou je zomaar heel wat meer op kunnen leveren.