Linkbuilding FAQ

Linkbuilding is een uitstekende manier om uw website te laten groeien, hoger in de zoekmachine te komen en meer bezoekers en omzet te genereren. Maar wat is linkbuilding precies en hoe werkt het? Op deze pagina geven wij antwoord op de belangrijkste vragen. Mocht u een vraag hebben over linkbuilding die niet beantwoord wordt in deze FAQ? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links die verwijzen naar uw website, met als doel om de autoriteit van uw website te vergroten door te werken aan uw linkprofiel. Een hogere autoriteit leidt tot een hogere positie en betere vindbaarheid in de zoekmachine.

Hoe werkt het?

Linkbuilding kan op diverse manieren worden uitgevoerd. Omdat het een tijdrovende activiteit is, kiezen veel bedrijven en ondernemers ervoor om deze taak uit te besteden. De basis van linkbuilding is altijd hetzelfde: er wordt een link op een externe website geplaatst, die verwijst naar uw website. Voor resultaat dient dit een “do follow” link te zijn. Dit wil zeggen dat de zoekmachine deze link dient te volgen en te indexeren. Hierdoor telt deze link mee voor de autoriteit van uw website.

Hoe vergroot linkbuilding de autoriteit van uw website?

Linkbuilding zorgt ervoor dat de autoriteit van uw website toeneemt. Hoe groter de autoriteit, des te beter uw prestaties in de zoekmachine zullen zijn. U kunt linkbuilding vergelijken met mond-tot-mond-reclame.

Stel dat u moet kiezen tussen twee aanbieders van diensten, die op het oog hetzelfde te bieden hebben. U vraagt om meer informatie in uw omgeving. 10 mensen hebben positieve ervaringen met aanbieder A. Over aanbieder B is geen informatie te vinden. Welke aanbieder bent u dan geneigd te kiezen?

Linkbuilding helpt de zoekmachine te bepalen wat de beste zoekresultaten zijn. Wanneer er veel websites verwijzen naar die van u, vat de zoekmachine dit op als een teken van autoriteit. Kennelijk doet uw website er dus toe. Dit zorgt ervoor dat uw site hoger verschijnt in de zoekresultaten. Uiteraard is linkbuilding hierbij niet de enige factor, maar draait het ook om overige SEO factoren.

 Links van Bol.com

Een voorbeeld van het aantal backlinks naar Bol.com en hoe linkbuilding bijdraagt aan hun autoriteit (DR).

Werkt het altijd?

De manier waarop linkbuilding werkt, is in de loop der tijd veranderd. Linkbuilding werkt het beste wanneer er nadruk wordt gelegd op kwaliteit. Het aantal backlinks naar uw pagina alleen, zegt niet zo veel. Het gaat namelijk ook om het “gewicht” hiervan: de kwaliteit en relevantie.

Nog niet zo lang geleden profiteerde u al van een simpele link naar uw site. Waar deze link vandaan kwam en in welke context deze was geplaatst, deed er niet zoveel toe. Anno nu is dat anders. Een backlink heeft echt waarde wanneer deze aan de volgende eisen voldoet:

  1. Hij is afkomstig van een site met een goede reputatie en hoge autoriteit
  2. De link is geplaatst in een duidelijke context
  3. Hij is afkomstig van een relevante site

Allereerst is het belangrijk dat de website die naar u verwijst een goede reputatie heeft. Het moet dus geen website zijn die bekend staat om spam, phishing, cloacking, andere schadelijke activiteiten of gewoon een slechte kwaliteit content. Hoe hoger de autoriteit van de verwijzende website is, des te sterker de link telt en des te effectiever de linkbuilding is. Zo is een link vanaf een zeer druk bezochte website van een internationaal bedrijf in de basis meer waard dan die vanaf een amper bezochte blog.

Hoe duidelijker de context van de link is, des te beter deze meetelt voor uw autoriteit. Linkbuilding draaide vroeger vooral om het feit dát er een link werd geplaatst. Om nu succesvol te zijn, is het belangrijk dat de link wordt geplaatst in een goede context: bijvoorbeeld in een relevante blog. Zoekmachines moeten uit de context en de anchor (het woord of gedeelte van de zin waarvan een hyperlink is gemaakt) kunnen afleiden waar de link over gaat.

Ten derde is het belangrijk dat de verwijzende website relevant is voor die van u. Hoe relevanter, hoe beter. Heeft u bijvoorbeeld een banden groothandel, dan is een goede link vanaf een autobedrijf voor u waardevoller dan een link van een nagelsalon.

Is linkbuilding duur?

Of linkbuilding duur is of niet, hangt van een aantal factoren af. Het snelle antwoord dat wij u kunnen geven, is: linkbuilding hoeft niet per se duur te zijn.

Backlinkmakelaar.nl kiest voor een transparante aanpak. Bij ons weet u van tevoren exact wat u betaalt voor uw linkbuilding. Wij kiezen voor vaste prijzen voor het verzorgen van kwalitatieve linkbuilding. De prijs die u betaalt, is afhankelijk van de website waarop uw linkbuilding content geplaatst wordt. De prijs is gebaseerd op de autoriteit van de verwijzende website. Deze wordt middels software van derden objectief vastgesteld en inzichtelijk gemaakt. Hoe groter de autoriteit van de verwijzende website is, des te hoger de kosten zijn. De kosten zijn echter altijd zeer scherp.

Waarom is linkbuilding vaak duur? De prijs van linkbuilding wordt vaak door twee verschillende factoren bepaald. Enerzijds de geinvesteerde tijd en anderzijds de vergoeding voor de site waarop uw link wordt geplaatst. Het vinden van de juiste partij om uw linkbuilding content bij te plaatsen, kan tijdrovend zijn en dus in de kosten lopen. Wij pakken dit anders aan. Omdat wij beschikken over een vast netwerk aan kwalitatieve partnersites, hoeven wij niet op zoek te gaan: wij hebben de ideale site voor u al in ons netwerk.

Is linkbuilding toegestaan?

Linkbuilding is absoluut toegestaan. Het is een beproefde methode voor meer zichtbaarheid en bezoek. Het is zeker geen “misleiding van de zoekmachine”, zoals wel eens wordt gedacht. Zolang het maar op een kwalitatieve manier gebeurt. In bulk links inkopen via allerlei pakketten en massaplaatsingen komt wellicht een beetje in de buurt van misleiding. Daarom pakken wij het anders aan en zetten puur in op kwaliteit. Op die manier is linkbuilding “gewoon” een manier van reclame maken. Voor welke goede plek dient u nu niet te betalen? Voor een advertentie in een krant of magazine dient u te betalen: voor een een kwalitatieve vermelding op een relevante website geldt hetzelfde.

Is linkbuilding duurzaam voor SEO?

Linkbuilding is één van de meest duurzame SEO-strategieën. Zo lang een link online blijft staan, blijft u profiteren van de extra autoriteit. Goede linkbuilding zorgt dus voor een continue goede positie in de zoekmachine. Partnersites van Backlinkmakelaar.nl garanderen een lange levensduur van uw backlinks. Elke link blijft gegarandeerd minimaal 2 jaar online. Gaat de link voor die tijd offline, dan wordt u gecompenseerd. U hoeft ook niet – zoals bij veel andere partijen gebruikelijk – jaarlijks opnieuw te betalen voor uw link(s). Links verdwijnen alleen door overmacht: bijvoorbeeld wanneer de verwijzende website ophoudt te bestaan.

Backlinks bestellen? Vul het onderstaande formulier in

De voordelen van Backlinkmakelaar

U wordt volledig ontzorgd

Of u nu backlinks aanbiedt of backlinks wilt kopen: wij ontzorgen u volledig. Kopers koppelen wij aan de juiste sites in ons aanbod en aanbieders ontvangen van ons alleen aanvragen van sites die bij hen passen.

Ondersteuning en bemiddeling

Wij controleren of partijen hun afspraken nakomen. Wordt er een afspraak niet nageleefd, dan zorgen wij voor een oplossing. Zijn er problemen? Dan gaan wij met de betrokken partijen in gesprek.

Mensen, geen robots

Wij zijn geen marktplaats waarop links automatisch worden gekocht, geplaatst en beheerd. Bij ons is alles 100% mensenwerk. Dat betekent dat als u een vraag heeft, u gewoon een persoon kunt spreken.

Focus op relevantie en kwaliteit

Onze expertise is altijd standaard. Wij kennen ons netwerk en weten precies welke websites bij elkaar passen. Wij zorgen altijd voor een relevante en kwalitatieve match tussen aanbieder en aanvrager.

Geheel verzorgde content

Een goede backlink krijgt meer invloed in de juiste context. Wij plaatsen niet simpelweg een linkje: wij zorgen voor een goed stuk content. Dit wordt door onze eigen schrijvers in overleg met u samengesteld.

Transparante kosten

Zowel aanbieder als aanvrager weet direct waar hij/zij aan toe is. Wij werken met vaste tarieven. Deze zijn gebaseerd op de Domain Authority van de website waarop de link wordt geplaatst. Wij kunnen dus altijd links plaatsen in diverse prijscategorieën. Zo houdt u grip op de kosten.

Contact

Backlinkmakelaar.nl is onderdeel van OMP Internetmarketing

Backlinkmakelaar.nl
Leo Gestelstraat 53
1328 DB Almere

06-18157326