Wanneer het gaat om linkbuilding, is er vaak sprake van een sterke tweedeling. Óf mensen hebben er ervaring mee en weten wat dit voor hen kan betekenen, óf mensen zien er het nut niet van in. Vaak horen wij de opmerking: linkbuilding? Dat is toch achterhaald? Wij kunnen deze gedachte begrijpen. Ergens is het naar onze mening, en naar mening van vele anderen, fout gegaan met linkbuilding. Dat heeft ook te maken met het feit dat zoekmachines lange tijd niet kritisch genoeg zijn geweest richting backlinks.

Waarom denken mensen dat linkbuilding achterhaald is?

Dat mensen linkbuilding als achterhaald zien, is ergens niet vreemd. Het zal vooral te maken hebben met de manier waarop mensen dit kennen, terwijl er weinig kennis is over hoe het óók kan.

Waarom zou je kunnen zeggen dat linkbuilding achterhaald is? Omdat de tijd, en met name de evolutie van de zoekmachines de traditionele vorm van links inkopen hebben ingehaald. Nog niet zo heel erg lang geleden was het vooral zaak om zo veel mogelijk links te verzamelen. Deze vormden een bewijs van autoriteit. Hoe meer links naar uw website verwezen, des te groter de boost van uw autoriteit was.

Maar met dit principe was iets mis. Want hoe betrouwbaar is deze methode? Ergens voor een habbekrats 1.000 links inkopen: wat zegt dat nu over uw autoriteit? In de basis niet zo veel. En al helemaal niet wanneer het links van lage kwaliteit zijn. Dat is precies wat er veelvuldig gebeurde: links inkopen in bulk, zonder te kijken naar de kwaliteit van de verwijzende websites en de relevantie tot uw eigen website. Die vorm van linkbuilding is inderdaad achterhaald.

Waarom dan toch links kopen?

De logische vraag die vervolgens wordt gesteld is: waarom dan toch links kopen? Waarom biedt Backlinkmakelaar.nl betaalde backlinks aan, terwijl wij zojuist hebben uitgelegd dat dit concept achterhaald is?

Het is nog steeds zo dat backlinks een fundamenteel onderdeel uitmaken van uw online marketing strategie en vindbaarheid in de zoekmachine, net als SEO en SEA. Alleen zijn de “spelregels” wel veranderd. Het gaat niet langer om het pure aantal links, maar het aantal relevante en kwalitatieve links. Dat is waar wij meerwaarde bieden.

Dankzij een netwerk van aanbieders met kwalitatieve websites kunnen wij u backlinks aanbieden van hoge kwaliteit. Temeer omdat wij niet gewoon maar links plaatsen, maar onze eigen tekstschrijvers zorgen voor een puik stuk content marketing dat helemaal bij u past en in samenspraak met u wordt verzorgd. Zo krijgen uw links gewicht en relevantie, zeker wanneer wij deze ook nog eens plaatsen op een voor u relevante site. Het gevolg is dat uw domein autoriteit en URL autoriteit stijgen. Dit zorgt ervoor dat uw pagina’s beter worden geïndexeerd en u een hogere positie in de zoekmachine krijgt.