Linkbuilding vergt een bepaalde investering. Wie investeert, wil daar natuurlijk ook iets voor terugzien. Het is immers investeren, en niet uitgeven. Maar hoe weet je of linkbuilding werkt? Als linkbuilding bureau zijn wij van mening dat het onze plicht is om voor resultaten te zorgen. Én deze te tonen. Dat doen wij dan ook.

Hoe weet je of linkbuilding werkt? Meten is weten

Hoe weet je of linkbuilding werkt? Om te weten of linkbuilding werkt, moet je de effecten meten. Zo eenvoudig is het. Je kunt wel gouden bergen beloven, maar uiteindelijk gaat het maar om één ding: zien is geloven. 

Op voorhand kun je nooit exact voorspellen wat het resultaat van linkbuilding gaat zijn. Dat linkbuilding zorgt voor een stijging van je autoriteit en daarmee een stijging van je positie in de zoekmachine, dat staat buiten kijf. Maar hoe veel gaat je autoriteit stijgen? En hoeveel posities stijg je in de zoekmachine? Dankzij onze ervaring kunnen wij op voorhand wel een accurate inschatting maken. Maar de daadwerkelijke prestaties? Die krijg je van ons zodra je linkbuilding artikelen online staan.

Hoe wij je prestaties bijhouden

Wanneer je Backlinkmakelaar.nl jouw linkbuilding laat verzorgen, krijg je hier automatisch een eigen dashboard bij waarin wij jouw groei monitoren. Standaard geven wij drie maanden lang elke maand een update van de groei van je site en je positie in de zoekmachine. Deze metingen worden objectief en geanonimiseerd verzorgd door een gerenommeerde specialist (Ahrefs).

Van te voren doen wij ons best om realistische verwachtingen te scheppen. In veel gevallen, zeker wanneer het gaat om links vanaf sites met een hoge autoriteit, zul je direct al een behoorlijke sprong maken. Wat je echter eigenlijk altijd ziet, is dat je de resultaten in de loop van weken en maanden gaat merken. Wanneer de autoriteit van je website gaat groeien, ontstaat er vaak een sneeuwbaleffect. Een beter linkprofiel maakt verdere groei mogelijk. Soms leiden linkbuilding blogs op de juiste plekken ook tot een behoorlijke groei in het aantal organische links. Dat is echter iets dat wij nooit kunnen beloven (en dus ook niet doen). We streven er natuurlijk wel naar, door jouw content te plaatsen op kwalitatieve sites uit ons netwerk. En te zorgen voor perfecte, pakkende blogs.

Laat ons bewijzen dat linkbuilding werkt en neem contact op