Wat is de kracht van linkbuilding en waarom kies je hiervoor? De primaire reden voor de meeste bedrijven en ondernemers is om hun website van meer autoriteit te voorzien. Door kwalitatieve links vanaf websites met een hoge autoriteit (en relevantie in relatie tot je eigen site) kun je flink gaan stijgen in de zoekmachine. Zie het als een goede referentie. Hoe meer van deze “goede referenties” je hebt, des te hoger je site autoriteit zal worden. Het gevolg is dat je een hogere positie in de zoekmachine scoort.

Maar linkbuilding heeft ook nog een ander groot voordeel, een extra kracht van linkbuilding. Deze spreekt voor zich, maar toch wordt er door veel mensen aan voorbij gegaan: bereik. Met een goede linkbuidling blog profiteer je van het bereik van de website waarop deze geplaatst wordt.

Bereik als extra kracht van linkbuilding

Linkbuilding is primair bedoeld om meer inkomende links naar jouw website te realiseren. Zou je het echter alleen daarom doen, dan doe jij jezelf tekort. Daarom geloven wij ook echt in kwalitatieve linkbuilding. Alleen links plaatsen op een andere website is niet genoeg. Niet alleen is deze methode achterhaald; je loopt ook nog eens een hoop mogelijkheden mis. 

De website waarop jouw linkbuilding artikel wordt geplaatst kan dagelijks rekenen op honderden, duizenden of misschien zelfs tienduizenden bezoekers. Daar wil je toch ook van profiteren? Een goed geschreven linkbuilding blog is goud waard. Je hebt een podium met duizenden potentiële nieuwe klanten: laat die kans niet schieten!

Backlinkmakelaar.nl heeft vaste afspraken met de linkbuilding partners. Niet alleen zijn dit platforms met zeer veel bezoekers; linkbuilding artikelen die door onze content marketeers worden geschreven, blijven online staan. De eerste dagen profiteer je van een piek in bezoekers. De eerste dagen sta je namelijk hoog in de feed met blogartikelen. Hierdoor zien duizenden, misschien zelfs wel tienduizenden bezoekers jouw blog. Vanuit die blog kunnen zij doorklikken naar jouw website. Bereik is dus een niet te onderschatten extra kracht van linkbuilding.

Maar ook na die eerste paar dagen blijft een goede linkbuilding blog zijn waarde bewijzen. De blog blijft vindbaar. Niet alleen op de website waar deze geplaatst is, maar ook in de zoekmachine. Kortom: linkbuilding zorgt voor betere resultaten van je site in de zoekmachine, maar de extra kracht van linkbuilding schuilt hem daarnaast in betere vindbaarheid en zichtbaarheid op de korte en lange termijn via een externe website. 

Ontdek de kracht

Wil je weten wat linkbuilding je allemaal kan bieden? Neem contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om je wensen te bespreken en kunnen je vertellen wat wij voor je kunnen betekenen en hoe wij je aan betere resultaten helpen.